Naturistenvereniging
Veluwe, Rijn en IJsel

Omgeven door een bosrand, appelgaarden en grootschalige landbouwakkers kan je heerlijk naturistisch kamperen en genieten van de mooiste nachthemel van Nederland!

De Vrijgaard is een terrein voor wie houdt van rust en gezelligheid.
Op en rondom het terrein veel vogels en in de directe omgeving veel viswater.

Het terrein heeft goede wandel- en fietsmogelijkheden, mogelijkheden voor het bezoeken van o.a Harderbos, Oostvaardersplassen, stranden aan het Veluwemeer en een bezoek aan de steden Harderwijk, Zeewolde, Lelystad of Almere. Er worden op beperkte schaal activiteiten georganiseerd waar u of uw kinderen aan mee kunnen doen. Te denken valt aan Petanque, culinaire avonden of kinderactiviteiten.

De Vrijgaard heeft;

Vloeiveld

In de afgelopen periode is gewerkt aan een andere zuiveringsvoorziening bij verenigingsterrein De Vrijgaard in Zeewolde. Omdat het terrein in het buitengebied van Zeewolde ligt, is het niet aangesloten op de riolering. Daarom is er gekozen voor een innovatief wilgenveld. Dit veld zuivert het rioolwater voordat het in de Lepelaarstocht uitkomt.
Samen met naturistenvereniging VRIJ (gebruiker) en Wetlantec (ontwerper en bouwer)  heeft Waterschap Zuiderzeeland dit wilgenveld aangelegd.

Bij het veld hangt sinds kort een informatiedoek met daarop uitleg van het doel en de werkwijze van het veld. 

Klik hier voor een filmpje van het Waterschap Zuiderzeeland
Wat heeft dit met duurzaam te maken?

Normaliter gaat afvalwater vanaf de gebruiker via het riool naar de rioolzuivering waarbij meerdere processen aan het werk zijn om het afvalwater te zuiveren. Het wilgenveld doet dit allemaal zelf.
Het wilgenveld is een natuurlijk proces en daarom vragen wij aan onze gasten om milieuvriendelijke producten te gebruiken.

Voor het toilet bijv. aqua kem groen. Maar andere groene milieuproducten zijn ook geschikt.

Voor de gasten die ons terrein bezoeken hebben wij een gratis zakje aqua kem zodat ook zij deel kunnen nemen aan een milieuvriendelijke behandeling van afvalwater.

 

De Vrijgaard is voor gasten open van april tot oktober. Wilt u er even lekker tussenuit?
Kom dan naar de Vrijgaard en geniet van de rust en natuur

U bent van harte welkom.

Voor informatie, reserveringen en prijzen, kunt u telefonisch of via e-mail contact opnemen met onze gastendienst.

roos

Gastendienst

Tel: 06 20 11 76 17

Mail: reservering@vrijgaard.com

schelpenlelielelie
© Copyright redactie@vrijgaard 2011, All rights reserved.